Apteekkimme monipuoliset palvelut

 

Reseptien uusiminen

Apteekkimme kautta on mahdollista jättää vanhentuneet reseptit uusittavaksi. Paperiset reseptit viedään uudistettavaksi terveyskeskukseen ja sähköisistä lääkemääräyksistä välitetään uudistamispyyntö lääkärille. Palvelun hinta on 3 €/uusimiskerta. Sähköisiä lääkemääräyksiä pääset katsomaan Kanta-palvelusta.

Annosjakelupalvelu

Annosjakelupalvelussa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat lääkkeet 2 viikon erissä. Lääkkeet ovat pakattuna muovisiin kerta-annospusseihin. Lääkepussiin on merkitty selkeästi oma nimesi, syntymäaikasi, mikä lääke on kyseessä ja lääkkeen ottamisajankohta. Lääkepussit toimitetaan kätevässä annosrullassa. Annosjakelupalvelu sopii esimerkiksi iäkkäille, muistisairaille tai henkilöille joilla on käytössä useita lääkkeitä. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekistamme!

Lääkevalmistus

Lääkärisi on saattanut määrätä sinulle valmisteen jota ei ole valmiina saatavilla markkinoilta. Valmistamme asiakkaan tilauksesta yksilöityjä lääkevalmisteita. Teemme esimerkiksi voideseoksia, kapseleita, liuoksia, annosjauheita sekä täytämme ampulleja insuliinipumppuihin. Lääketilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja valmistamiseen tulee varata aikaa 1-2 arkipäivää.

Kotiinkuljetus

Kuljetamme tilauksesta lääkkeet kotiisi Rovaniemen keskustan lähialueille (n. 7 kilometrin säteellä). Palvelun hinta on 10 €/kuljetus.

Lääkejätteet

Apteekissamme on lääkejätteiden keräyspiste, jonne voit tuoda vanhentuneet lääkkeet.

  • Tuo lääkkeet tiiviiseen ja läpinäkyvään muovipussiin pakattuna.
  • Poista ylimääräiset pahvit, pakkausohjeet ja ohjetarrat.
  • Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja tai kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksesta.
  • Nestemäiset lääkkeet voi palauttaa alkuperäisessä pakkauksessa.
  • Jodia sisältävät lääkkeet (esimerkiksi betadine-liuos tai jodix -tabletit) ja elohopeaa sisältävät kuumemittarit kerätään omaan keräysastiaan.
  • Neulat ja ruiskut laitetaan omaan kierrätysastiaan. Pakkaa viiltävä jäte esimerkiksi kestävään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Voit tulostaa lääkejätteiden lajitteluohjeen tästä.

Terveydenhuollon varmennekorttien rekisteröintipiste

Rekisteröintipisteemme huolehtii apteekkien farmaseuttisen henkilökunnan ammattikorttien tilaamisesta ja tilapäisten varakorttien luomisesta. Varaa aikaa käyntiin noin puoli tuntia ja ota mukaan henkilötodistus. Palvelu on maksullinen.